Regio

Vakantie in Zeeland

Zoutelande, genieten van ruimte, zon, zee en strand!

De badplaats Zoutelande ligt bijna op de kop van Walcheren, een voormalig eiland dat centraal in de provincie Zeeland ligt. Zoutelande wordt ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd, vanwege het zonnige zuidstrand. Het enige zuiderstrand in Nederland. De fijne zandstranden met zijn rijen paalhoofden, beslaan zo'n vijf kilometer en hebben een Blauwe Vlag. Een milieu erkenning dat het strand veilig en schoon is. De Zeeuwse badplaats heeft gezellige restaurants en terrassen, mooie winkels, een unieke wandelpromenade langs de duinen en fijne wandel- en fietspaden.

Zeeën van tijd

Aan de kust verblijven heeft iets bijzonders. Het kustgevoel doet wat met mensen. De golven, getijden en weersomstandigheden staan symbool voor de dynamiek van het leven. Zeewater bevat bovendien stoffen die goed zijn voor het lichamelijk en geestelijk welbevinden. De zuivere zeelucht is ook rijk aan stoffen die stress verlagend werken. Deze kwaliteiten van het Zeeuwse leven, de vrijheid en het kustgevoel, hebben ook een grote aantrekkingskracht op toeristen uit binnen- en buitenland.

Land in zee

Zeeland, een land in zee. Met in totaal 650 kilometer aan kustlijn, het water is overal dichtbij..
Het land ligt letterlijk in zee. De landtongen liggen in de Noordzee. De zeearmen Ooster- en de Westerschelde reiken tot diep in het Zeeuwse landschap. Je voelt je hier verbonden met de zee! Die ligging in zee, dat samenspel tussen water en land, zilt en zoet, eb en vloed, onderscheidt Zeeland van alle andere regio's in dit deel van Europa.

Kaart Zeeland4

Meeste zonuren

Walcheren is heerlijk toeven met de meeste zonuren van Nederland, de brede, schone en kindvriendelijke zandstranden, sfeervolle stadjes, gezellige dorpen en schitterende uitgebreide duin- en boslandschappen en talloze fietspaden.

Sporten langs de kust

De kustlijn nodigt uit tot sportieve activiteiten, zoals fietsen, (hard)lopen, watersporten, paardrijden en zwemmen. Er is keuze genoeg voor iedereen. De fiets- en wandelpaden door de duinen en de diverse uitzichtpunten die er aangelegd zijn bieden een fraai uitzicht over zee, strand, het dorp en het achterland. Wie bij helder weer Zoutelande bezoekt kan in de verte de haven van Zeebrugge zien liggen. De grote zeeschepen varen vlak langs de kust voorbij, een uniek gezicht.

Genieten voor jong en oud

Het strand is natuurlijk geweldig voor kinderen! Weer of geen weer, kinderen vinden het fantastisch. Zandkastelen bouwen en schelpen zoeken. Lekker zwemmen en spetteren aan één van de kindvriendelijke stranden of zeehondjes spotten in zee. Door de ruime keuze aan dagattracties is er altijd ergens iets leuks te beleven.

Eten uit zee

Mosselen, oesters, de Oosterscheldekreeft, vele soorten vis en de zilte groenten. Ze zijn het proeven meer dan waard. De restaurants in en om Zoutelande hebben ze op de kaart staan. Vers uit zee en mooi bereid. Zin in vis, zonder uitgebreid te tafelen? Denk aan verse kibbeling of een broodje Hollandse Nieuwe van de visboer. Op de mooiste locaties, soms zelfs met je voeten in het zand, kun je ervan genieten.

Meer informatie over zeeland vindt u op

badkoerier
dagattracties Zeeland

Vissers Zoutelande strand
Zeeland-Walcheren-zeehond
Walcheren-Zoutelande-mosselen