Duurzaamheid

Onze visie

Reiservaringen bijzonder maken door enerzijds accommodaties met een minimale impact op het milieu aan te bieden en anderzijds te zorgen voor duurzame ontwikkeling met een positief effect op de samenleving.

Green Key

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Verduurzaming en de bedrijfsvoering Plein 40 Lodges

Wij kunnen met trots vermelden dat wij in het bezit zijn van de gouden Green Key, het hoogst haalbare niveau. Wij vinden duurzaamheid belangrijk en passen dit overal toe in ons bedrijf. Denk aan zuinig omgaan met energie en water; het gebruik van zonnepanelen, ledverlichting, lichtsensoren en vloerverwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. We scheiden afval, recyclen en maken doordachte keuzes rondom producten met een duurzaamheidskeurmerk.

En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen uw comfortgevoel bevordert, maar dus ook de status van natuur en milieu.

Plein 40 lodges past duurzaamheid toe op de volgende punten: - Management - Communicatie - Maatschappelijke betrokkenheid - Water - Reiniging - Afval - Energie - Bouwen en groen - Mobiliteit - Duurzaam inkopen - Textiel

green_key.png 

In een MVO-verklaring (maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) leggen wij onze ambitie rondom duurzaamheid vast en doen wij een duurzame belofte aan onze gasten. Deze is hieronder, samen met het duurzaamheidsverslag, te vinden:

MVO verklaring Plein 40 Lodges

Duurzaamheidsverslag Plein 40 Lodges

Verder ondersteunen wij diverse goede doelen zoals: Trees for all en Made Blue Foundation

Compenseer jouw CO-2 uitstoot

Voor een beter klimaat is het belangrijk dat we onze CO2-uitstoot drastisch omlaag brengen. Je kunt de CO2-uitstoot van jouw autorit berekenen en compenseren via de Treesforall gecertificeerde bosprojecten in het buitenland. Aan de hand van een paar vragen bereken je eenvoudig jouw uitstoot. Zo weet je precies met welk bedrag je je uitstoot kunt compenseren: Compenseer jouw CO-2 uitstoot

Ambassadeur Made Blue Organisation

Wij zijn ambassadeur van de Made Blue Foundation. Wij laten onze gasten 100 liter water doneren per overnachting.
Hoe? Met behulp van het programma Enjoy Water to Give Water geven we gasten net dat duwtje om een beetje zuiniger om te gaan met water. Dat bespaart al snel 100 liter en die mogen zij weggeven aan een van de projecten van Made Blue.
 

Nieuwbouw Plein 40 Lodges

Plein 40 Lodges is in 2019 gebouwd. Neem hier een kijkje van sloop tot nieuwbouw:

Twee jaar zijn wij, samen met architectenbureau Salt, bezig geweest een mooi plan te bedenken voor de hoek van het Willibrordusplein en de Westkapelseweg. Op 29 oktober 2018 begon de sloop van de woningen Westkapelseweg 4, 6 en 6a, Willibrordusplein 40 en het huisje Achter de Ark. In januari is begonnen met de nieuwbouw en is er een prachtig hofje gecreëerd. Het ontwerp geeft een knipoog naar het vroegere Zoutelande met zijn oude boeren huisjes, maar dan is het in een nieuw jasje gestoken.